Zweedse Aardappelsalade met Gerookte Zalmfilet
Dit klassieke gerecht uit Zweden met verse dille en overheerlijke kiemgroenten is een echte hit bij de barbecue. Door het toevoegen van onze Gerookte Zalmfilet van hoogwaardige kwaliteit krijgt het gerecht een luxe twist! Bovendien staat dit recept met Gerookte Zalmfilet ook nog eens razend snel op tafel, wel zo handig als de barbecue al je aandacht opeist ;)
Ingredienten
Benodigdheden voor 2 tot 3 personen als bijgerecht
- 100 gr gerookte zalmfilet
- 600 gr vastkokende aardappelen
- Bosje verse dille (toevoegen naar smaak)
- 1/2 rode ui
- 2 el kappertjes
- Kiemgroenten (u vindt de bakjes gemixte kiemgroente in het koelschap van de meeste supermarkten)
Voor de dressing
- 2 el yoghurt
- tl mosterd
- 2 el mayonaise
- sap van een 1/2 citroen
- Drupje olijfolie
Bereiding
Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in hele kleine gelijkmatige blokjes. Kook de blokjes in 10 tot 12 minuten beetgaar. Pas op dat ze de aardappels niet te zacht worden. Dus beetgaar zoals dat heet.
Snijd ondertussen de rode ui en de dille fijn. Verzamel alles in een grote kom. Lepel de Yoghurt, mosterd, mayonaise en citroen doorelkaar in een kommetje en druppel er een klein beetje olijfolie doorheen.
Snijd de Gerookte Zalmfilet in dunne reepjes.
Giet de aardappels af en spoel na met koud water. Zorg ervoor dat de aardappelen goed uitgelekt zijn voor u naar de volgende stap gaat. Dep desnoods na met keukenpapier. Schep de aardappeltjes in de grote kom en hussel de dille, rode ui en kappertjes erdoor. Schenk de dressing erbij en roer goed om. Mocht de salade wat meer pit kunnen gebruiken voeg dan naar smaak wat zout en peper toe.
Bon a petit!