Tartaar van rode biet met Gerookte Paling
En heerlijk voorgerecht met rode bier en ambachtelijk gerookte palingfilet in de hoodrol. Een lekkere combinatie en makkelijk op tafel te zetten, want klaar in een handomdraai. Dit recept is voor 4 personen en de gemiddelde bereidingstijd is 20 minuten.
Benodigdheden
- 500 gr. gekookte rode bieten
- 20 stukje Gerookte Palingfilet
- 1 uitje
- Granny Smith appel
- rode wijn azijn
- olijfolie
- basilicum
- bieslook
- peper en zout
Bereidingswijze
Snij de rode biet in mooi kleine blokjes. Doe dit ook met de appel en de uit en let erop dat de blokjes ongeveer hetzelfde formaat hebben. Meng alles goed door elkaar en breng de mix op smaak met een snufje peper en zout, een scheutje olijfolie en een theelepel rode wijn azijn. Het is handig voor dit recept om een kookring te gebruiken. Heb je geen kookring, dan kan je het gerecht ook maken in een klein kommetje of bijvoorbeeld een wijd glas op een pootje.
Plaats de kookring op het bord en maak een tartaartje in de ronde vorm van de biet, ui en appel. Snij nu de gerookte palingfilets in kleine reepjes. Deze kan je nu op het tartaartje leggen, zodat de bovenkant goed gevuld is met gerookte palingfilet. Decoreer het gerecht verder af met wat basilicum en een paar takjes bieslook. Een kind kan de was doen! Wil je het helemaal feestelijk maken? Koop dan wat eetbare bloemen, zoals bijvoorbeeld viooltjes en gebruik deze voor decoratie. Eet smakelijk!