Snoekbaarsfilet met wittewijnsaus uit de oven
Benodigdheden ( 4 personen)
Benodigdheden Snoekbaarsfilet:
- 4 Snoekbaarsfilet met huid
- snufje zout
- snufje peper
- 1/2 rode paprika in blokjes
- 1/2 prei versnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel olijfolie
- takje peterselie (garnering)
- 1 pot visfond
- 150 gr roomboter
- 1 glas witte wijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrooi de snoekbaarsfilet met een snufje zout en peper en smeer de filets in met de uitgeperste knoflook. Smeer daarna de ovenschaal in met olijfolie en leg de filets met de huid naar beneden in de schaal. Bestrooi de snoekbaars met de fijngesneden prei en paprika en zet de schaal op de middelste stand in de oven. Laat de snoekbaars ca. 10 tot 15 minuten gaar worden.
Voor het bereiden van de witte wijnsaus: kook de witte wijn en visfond voor 2/3 in. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de boter toe. Laat de saus hierna niet meer koken, anders gaat het klonteren. Giet tot slot de saus over de snoekbaars en voeg de garnering, de peterselie blaadjes, toe. Eet smakelijk!