Snoekbaars bereid door Alain Caron bij Dilvis
Dit recept is voor 4 personen. Wilt u de video van de bereiding door Alain Caron bij Dilvis zien? Klik dan hier.
Ingrediënten
• 500 g verse snoekbaarsfilet zonder huid
• 10 g verse gember
• 1 sjalot
• ¼ schil van een gekonfijte citroen (te koop bij de toko)
• rasp van een halve limoen
• rasp van een halve citroen
• 4 takjes bieslook
• 4 takjes platte peterselie
• 6 el mayonaise
• 3 el piccalilly
• 1 el crème fraîche
• 1 el olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Snij de snoekbaarsfilets in hele kleine blokjes. Schil vervolgens de gember en snij dit ook in kleine blokjes.Snipper het sjalotje en snij de kwart schil van de gekonfijte citroen in hele kleine blokjes.
Hak dan de bieslook en peterselie fijn.
Als u dit allemaal gedaan heeft doet u de snoekbaars en alle andere ingrediënten in een kom en voegt u de citroen- en limoenrasp toe. Roer alles goed door elkaar en breng het eventueel op smaak met peper en zout, citroensam en een eetlepel olijfolie. Vermeng dit goed en laat het 15 tot 20 minuten intrekken.
Dan nu de saus. Neem een kom en doe daar de mayonaise, piccalilly, crème fraîche en de eetlepel olijfolie in. Dit roert u goed doorelkaar en voegt naar eigen smaak peper en zout toe.
Om de borden op te maken is het handig als u een kookring heeft. Hier doet u de saus in met een kwastje en daarboven doet u de tartaar.
Bon appetit!
Om te zien hoe de snoekbaars is gevangen kunt u hier de aflevering van Binnenstebuiten bekijken.