Salade van Gerookte Paling
Een heerlijke zomerse salade van Gerookte Paling. Heerlijke lunchgerecht, maar doet het ook goed als voorgerecht tijdens het diner! Dit recept is voor 4 personen. Het gerecht heeft 134 kCal per persoon en het duurt ongeveer 15 minuten om te maken.
Benodigdheden voor 4 personen
- 200 gram gerookte palingfilet
- 1 bosje radijs
- 200 gr. gemengde salade
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels slaolie
- 4 eetlepels magere yoghurt
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- zout, peper
- 2 eetlepels grofgehakte peterselie
Bereidingswijze Salade Gerookte Paling met citroendressing
Snij de palingfilets in stukjes van ca. 1 cm. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in vieren. Hussel de sla met de stukjes paling en de radijs.Verdeel de salade over 4 bordjes. Meng het citroensap met de suiker, de slaolie, de yoghurt, het kerriepoeder, een snufje zout en peper. Schep de citroendressing over de salade en strooi de peterselie erover. Lekker met warme toast!
Wijntip: De Agoston Viura Chardonnay of de Bott Frères Riesling Tradition