Roodbaarsfilet met zoete aardappelfriet en een romige salsa
De roodbaars komt uit het noordoosten en noordwesten van de Atlantische oceaan. De roodbaars heeft vast en smakelijk wit vlees. Met dit gerecht komt de roodbaars helemaal tot zijn recht. Hij wordt heerlijk aangevuld met krokante zoete aardappelfriet en een romige salsa. Bereidingstijd: 90 minuten.
Ingredienten voor 4 personen
- 4 stuks roodbaarsfilet (samen 500 gram of 1 kg als je een grote viseter bent)
- 4 zoete aardappelen
- 1 komkommer
- 2 tenen knoflook
- 2 avocados
- 4 bosuitjes
- 8 eetlepels griekse yoghurt
- Olijfolie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
1. Was de zoete aardappels en snijd ze, met de schil, in frietjes.
2. Doe warm water met 4 theelepels zout in een kom en laat de zoete aardappels ongeveer 45 minuten weken.
3. Verwarm in de tussentijd de oven op 220 graden.
4. Haal de friet vervolgens uit de kom en dep ze droog met een keukenpapier of schone theedoek. Meng de friet met 10 tot 12 eetlepels olie.
5. Doe de friet op een bakplaat met bakpapier. Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken. Bak de friet ongeveer 15 minuten. Keer ze hierna om en bak ze nog eens 15 minuten.
6. Zet je oven op de grillstand en grill de frietjes nog 4 tot 5 minuten. Hierdoor worden ze lekker krokant.
7. Pak de roodbaarsfilet en maal er aan beide kanten peper en zout over.
8. Verhit een beetje olie in een pan en bak de roodbaarsfilet ongeveer een minuut op het vlees. Keer ze dan om en bak ze nog op de huid voor 6 tot 8 minuten.
9. Ondertussen kunnen de komkommer, knoflook, avocado en bosuitjes fijn worden gesneden. Nadat dit is gesneden, wordt het gemengd met de Griekse yoghurt en wat peper en zout.
10. Haal de frietjes uit de oven en laat ze een klein beetje afkoelen.
11. Dien de roodbaarsfilet op met de frietjes en de romige salsa.