Rivierkreeftjes in de vorm van gumbo met rijst
Wilt u eens iets anders dan de gewone stamppot, maak dan deze heerlijke Gumbo met Rvierkreeftjes! Gumbo is een stoofpot die in de 18e eeuw in Amerika is ontstaan. Gumbo wordt vaak gegeten met rijst. Onze Rivierkreeftjes passen heel goed bij de Gumbo. Ze zijn al gepeld en gekookt dus u hoeft er niet veel meer aan te doen. Bereidingstijd: 40 minuten.
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram Rivierkreeftjes
- 300 gram rijst
- 1 grote ui
- 2 paprikas
- Halve liter kippenbouillon
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 stengels bleekselderij
- 50 gram roomboter (ongezout)
- 50 gram bloem
- 6 tenen knoflook
- 3 laurierblaadjes
- 1 eetlepel cajunkruiden
- Tabasco
- 1 theelpel kurkuma
- Peper en zout
Bereidingswijze
1. Zet een grote pan aan met kokend water. Doe de rijst erin en laat het met een deksel 8 tot 10 minuten zachtjes doorkoken.
2. Snijd de paprika en bleekselderij in blokken en snipper de ui.
3. Pak een diepe pan en smelt hier de boter in. Voeg bij de boter de bloem en bak de roux ongeveer 15 tot 20 minuten totdat het een bruinachtige kleur krijgt.
4. Voeg de paprika, bleekselderij en ui toe aan de roux. Bak dit totdat de paprika zacht wordt.
5. Snijd de knoflook fijn en voeg deze samen met de laurierblaadjes toe aan de pan. Voeg ook de kippenbouillon en de tomatenblokjes toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het aan de kook komen. Zet dan het vuur laag en laat het verder indikken en doorkoken voor ongeveer 20 minuten.
6. Na deze 20 minuten, voeg dan de rivierkreeftjes toe en laat het nog 5 tot 10 minuten sudderen.
7. Breng het nog op smaak met peper en zout.
8. Doe de rijst op een bord en schep de Gumbo eroverheen.