Risotto met Verse Zalmfilet en Doperwten
Breng de professionele keuken naar uw thuis. Door middel van dit makkelijke recept zal u thuis culinair kunnen genieten van dit heerlijke gerecht. Bereidingstijd: 45 minuten.
Ingredienten voor 4 personen
- 500 gram Verse Zalmfilet
- 300 gram doperwten
- 200 ml witte wijn
- 1 tot 1,2 liter groentebouillon
- 400 gram risotto rijst
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 100 gram Parmezaanse kaas
- Flinke klont roomboter
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
1. Snijd de knoflook en ui fijn. Doe wat olijfolie in een pan, laat het warm worden en doe hier de ui en knoflook in. Bak ze voor 2 tot 3 minuten glazig.
2. Voeg bij de ui en knoflook, de risotto rijst toe en bak deze kort eventjes mee zonder te kleuren.
3. Schenk hierover de witte wijn om het af te blussen en zorg ervoor dat deze helemaal verdampt.
4. Voeg de bouillon aan de rijst toe. Doe dit terwijl je roert. Wacht totdat de bouillon is opgenomen en herhaal dit proces. Herhaal de toevoeging van de bouillon totdat deze op is. Na circa 20 minuten zal de risotto gaar zijn.
5. Haal de verse zalmfilet 20 minuten voordat je hem gaat gebruiken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen. Verwarm olijfolie in een anti-aanbak pan en bak de zalm op de huidkant in de pan. Houd de zalm goed in de gaten en zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. De bedoeling is dat de vel mooi goudbruin wordt door het bakken. Als de zalm bijna klaar is draai hem dan om en laat hem nog verder garen van het vuur af. Zorg ervoor dat hij vanbinnen mooi glazig is.
6. Rasp de 100 gram Parmezaanse kaas en snijd de citroen in partjes.
7. Als de risotto nog smeuïg is maar ook knapperig, voeg dan de erwten, een flinke klont boter en 50 gram Parmezaanse kaas.
8. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar is gemengd. Indien nodig voeg nog meer Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout.
9. Serveer de risotto in een diep bord met de zalm erboven en de citroenpartjes ernaast.