Recept met Paling en Hollandse Garnalen
Dit recept is voor 4 personen.
Benodigdheden Garnalentruffels
- 100 gram Hollandse garnalen
- 150 gram verse roomkaas
- 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
- versgemalen peper
- 50 gram gepelde pistachenootjes of 3-4 eetlepels fijngeknipte bieslook
Benodigdheden Crostini met gerookte paling en courgette
- maïs petitpains
- 2 kleine courgette
- 1 yoghurtmayonaise
- 2 eetlepels mosterd
- 100 gr. gerookte paling
- 200 gram verse basilicum (dunne reepjes
- 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
Bereiding
(Dit recept wordt gemaakt in 15 à 20 minuten)
Garnalentruffels
Hak de Hollandse Garnalen grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas (op kamertemperatuur) en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.
Crostini met paling en courgette
Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover. Recept via Nederlands Visbureau.
Wijnadvies
Bott Frères Riesling Tradition uit Frankrijk. Een heerlijke Franse witte wijn, die uitermate goed past bij gerookte vis. Een smaak van licht tropische fruit, redelijk complex in de smaak zoet en zuur in goede balans.