Recept: Een heerlijke Hollandse Garnalencocktail maken
Een Hollandse Garnalen cocktail is een populair gerecht tijdens de Feestdagen, dus hierbij een heerlijke recept om zelf een Hollandse Garnalencocktail te maken.
Ingrediënten
- Hollandse Garnalen
- klein scheutje whisky
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel ketchup
- snufje peper en zout
- Verse bieslook
- IJsbergsla
- Halve citroen
De Whiskysaus
We beginnen bij de Whiskysaus! Doe een klein beetje whsjky (hoeft niet een hele dure te zijn) in een kommetje, samen met mahyonaise, ketchup, een snufje peper en zout. Meng het samen tot een gladde en mooie saus.
Doe de whisky, mayonaise, ketchup in een kommetje en meng tot een egale saus. Breng op smaak met de tabasco.
Snij de bieslook fijn en de ijsbergsla ook en verdeel de sla en ruim de helft van de bieslook over de glazen waar je je cocktail in gaat presenteren. Doe dan de Hollandse Garnalen op de ijsbergsla. Schep de whiskysaus erop en garneer met de rest van de bieslook de saus dat op de hollandse garnalen ligt.
Klein kneepje citroen erover heen & serveren maar, eet smakelijk!
Serveertip
Snijd een paar cherrytomaatjes in en leg ze bij de Garnalencocktail. Wat ook altijd succes gegarandeerd is, zijn een paar verse witte toastjes erbij en natuurlijk pure roomboter! Het is mogelijk om de garnalencocktail bijvoorbeeld al in de ochten voor te bereiden, als je het in de koelkast bewaard is dat geen probleem! Succes!