Omelet met gerookte makreel
Dit heerlijke recept is voor 4 personen. De bereidingstijd is ongeveer 15 minuten.
Ingrediënten
1 gerookte makreel
4 eieren
50 ml magere melk
1 eetlepel verse dille
4 stuks bosui
150 gram taugé
Olijfolie (voor in de pan)
Peper en zout
Bereiding
Haal alvast de makreel uit de koeling vandaan.
U neemt een grote schaal en klopt daarin de eieren. Hier voegt u de melk aan toe en naar smaak peper en zout. Laat dit even staan.
Was de taugé en zorg dat het goed uitlekt in een vergiet. Snij ondertussen de bosuitjes in ringen en pluk de dille tot u ongeveer een eetlepel vol hebt.
Fileer de gerookte makreel goed en snij de filet en mooie reepjes of stukjes.
U neemt een grote koekenpan en bakt hier met een scheutje olijfolie de taugé en de bosuitjes. Doe dit kort en verdeel het over de bodem van de pan.
Hierna schenkt u het eiermengsel in de pan en zet u het vuur laag.
Verdeel nu de gerookte makreel over de omelet en garneer met dille.
U bakt de omelet aan een kant, zorg dat de bovenkant ook goed gestold is. Dit kan u doen door een grote deksel of aluminium folie op de koekenpan te leggen.
Eet smakelijk!