Oer-Hollandse Stoofaal
Stoofaal is een typisch Hollands recept. En hoewel vooral onze oma’s goed weten hoe stoofaal te maken is het eigenlijk een fluitje van een cent! Met maar vier ingrediënten en wat peper en nootmuskaat tovert zelfs de meest onhandige keukenprins, of prinses een traditioneel visgerecht op tafel! Wil je stoofaal kopen? Dan kan natuurlijk op Palingshop.nl! We hebben ook Kant-en-klare Stoofaal beschikbaar!
Benodigdheden voor 4 personen
- Ruim 1 kg. stoofaal
- 250 gr roomboter
- peper
- nootmuskaat
- 4 beschuiten
- 2 schijfjes citroen
Bereiding
Snijd de stoofaal in grove stukken van zo’n 6 cm. Smelt de roomboter op laag vuur en voeg hieraan nootmuskaat en peper toe. Voeg hier de in stukken gesneden stoofaal aan toe en strooi hierop de verkruimelde beschuiten. Leg er de schijfjes citroen bovenop en laat het geheel in ongeveer 20 minuten gaar stoven. Als het gaat pruttelen de aal even omschudden. Eventueel met extra citroensap verder opsmaak brengen. En klaar is kees!
Tip: Serveer de stoofaal met kruimige aardappelen en een frisse salade van tomaat of met botersla en ei!