Lentegerecht: Gegrilde Zalmfilet met asperges en citroen-dille saus
Het lenteseizoen is weer aangebroken! Dit is de tijd voor lichte en smaakvolle maaltijden. Een van onze favoriete lentegerechten is gegrilde zalm met knapperige groene asperges, geserveerd met een verfrissende citroen-dille saus. Dit gerecht is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar zit ook nog eens boordevol smaak en gezonde voedingsstoffen.
Ingredienten:
- 4 zalmfilets, elk ongeveer 200 gram
- 1 bosje groene asperges, harde uiteinden verwijderd
- 1 citroen, in plakjes gesneden
Voor de citroen-dille saus:
- 1 kopje Griekse yoghurt
- 2 eetlepels fijngehakte dille
- Sap van 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Bereid de citroen-dille saus voor. Meng de Griekse yoghurt, fijngehakte dille en citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Zet de saus in de koelkast terwijl je de rest van het gerecht bereidt, zodat de smaken kunnen mengen.
-
Verwarm de grill voor. Verwarm een grillpan of als het al lekker weer is buiten, kan je ook de barbecue gebruiken en zet deze op middelhoog vuur.
-
Bereid de zalm en asperges voor. Bestrijk de zalmfilets lichtjes met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg de plakjes citroen op de zalmfilets. Bestrijk de groene asperges met een beetje olijfolie en bestrooi met zout en peper. Je kunt ook andere kruiden gebruiken, maar wij houden van vis puur natuur.
-
Zalm en asperges grillen. Leg de zalmfilets met huid en asperges op de grillpan of barbecue. Grill de zalmfilets 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben, zie de foto als voorbeeld! Grill de asperges 4-5 minuten, of tot ze knapperig en licht gebruind zijn.
-
Serveren. Verdeel de gegrilde zalmfilets en asperges over de borden. Schep een lepel van de citroen-dille saus over de zalm. Garneer eventueel met extra verse dille en partjes citroen. Serveer direct en geniet van de heerlijke smaken van de lente.
Eet smakelijk!
Dit gerecht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook licht en lekker! De zalmfilet is sappig en smaakvol, de asperges zijn knapperig en verfrissend, en de citroen-dille saus voegt een heerlijke citrusachtige en kruidige smaak toe. Of je nu een lentefeest organiseert of gewoon zelf zin hebt in een gezonde en smaakvolle maaltijd, dit recept zal je zeker vaker gaan gebruiken. Eet smakelijk!