Lekker en gezond zalm recept voor de Paasbrunch!
Pasen is de perfecte gelegenheid om te genieten van heerlijk eten met vrienden en familie. En wat is er nu beter dan gerookte zalm als onderdeel van de paasbrunch? Niet alleen zien de oranje tinten er prachtig uit op de tafel, het is ook nog eens supergezond!
Koudgerookte zalm zit namelijk boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren die essentieel zijn voor een gezonde en evenwichtige voeding. De Paasbrunch maak je dus niet alleen lekker, maar ook gezond! De Omega-3 vetzuren helpen bij het verminderen van ontstekingen, verlagen van het risico op hartaandoeningen en bevorderen van de hersenfunctie. Daarnaast bevat koudgerookte zalm ook vitamine D, die essentieel is voor de gezondheid van onze botten en tanden. Hieronder hebben we een heerlijk en gezonde optie voor op tafel tijdens Pasen. Een feest voor het oog (en je smaakpapillen).
Benodigdheden
-
500 gram koudgerookte zalm (longsliced is het lekkerst)
-
8 plakjes roggebrood
-
4 hardgekookte eieren
-
200 gram roomkaas
-
1 bosje verse dille (of bieslook)
-
1 citroen
-
zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Als je een Paasbrunch hebt, kan je de voorbereidingen het beste in de ochtend doen. De gerookte zalm is het lekkerst als deze op kamertemparatuur wordt gegeten, je hoeft de gerookte zalm dus niet meer in de koelkast te doen als het binnen een aantal uur na de bereiding wordt opgegeten! Bij kamertemperatuur komen de smaken van een gerecht met gerookte zalm het beste uit de verf! Snijd het roggebrood in kleine stukjes en leg deze op een schaal. Hak de dille fijn en meng dit met de roomkaas. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Doe een klein laagje roomkaas op het roggebrood. Snijd de koudgerookte zalm in dunne plakjes en leg deze op de stukjes roggebrood. Je kan de gerookte zalmzijdes gebruiken, of als je wilt uitpakken kan je de Long Sliced premium gerookte zalmfilet bestellen. Pel de hardgekookte eieren en snijd deze in kleine stukjes. Verdeel de kleine stukjes ei over de zalm. Een druppel citroen erover, en dan als laatste de dille (of bieslook) als finishing touch. Nu heb je een heerlijk, en vooral ook heel gezond Paasrecept op tafel staan voor de familie en gasten!