Kabeljauw en gerookte zalm uit de oven
Benodigdheden:
- 1 kilo Kabeljauwfilet
- 200 gram gerookte zalm
- 3 stengeltjes bosui
- 500 gram aardappelschijfjes
- 150 gram Philadelphia bieslook
- 2 el. Kookroom
- 100 gram geraspte kaas
- Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Neem een ovenschaal en vet deze goed in. Leg de kabeljauwfilet erin en naar smaakt doet u er peper en zout overheen en laat dit even staan.
Neem de aardappelschijfjes en gaar deze 5 minuten in de magnetron.
Snij vervolgens de bosui in ringetjes en de gerookte zalm in snippers. Verdeel dit over de kabeljauwfilet.
U bedekt het geheel met de aardappelschijfjes en zorg ervoor dat de schijfjes elkaar overlappen. Ook dit brengt u zelf op smaak door wat peper en zout toe te voegen.
Meng nu de kookroom met de aanwijzingen op de verpakking met de Philadelphia bieslook tot een mooie saus. Verdeel dit vervolgens over de aardappelschijfjes. Bestrooi de saus met de geraspte kaas.
De schotel kan nu in de oven en is in 30 minuten gaar.
Tip: u kunt de overige Philadelphia serveren op stokbrood of toast.
Eet smakelijk!