Heerlijke Sushi maken met Gerookte Palingfilet
De bekendste soorten vis die voor sushi worden gebruikt zijn natuurlijk zalm en tonijn, maar je kunt nog veel meer soorten vis gebruiken voor deze Japanse lekkernij. Wist je dat je bijvoorbeeld ook gerookte palingfilet kunt gebruiken voor Sushi?
Je ziet niet zo vaak dat gerookte paling wordt gebruikt in de Japanse keuken, maar het is echt een ware smaaksensatie! Een voorbeeld hiervan is deze heerlijke sushi rol gevuld met gerookte palingfilet en komkommer. Wil jij weten hoe je deze rol moet maken? Kijk dan hieronder voor het recept!
Ingredienten (voor 4 rollen)
- 250 gram sushi rijst
- 5 el rijstazijn
- 5 gr zout
- 100 gram gerookte palingfilet
- 1 komkommer
- 2 el wasabimayonaise
- 1 tl sesamzaadjes
- 2 el sojasaus
Voor het maken van de rollen heb je ook nog een bamboematje nodig. Daarnaast heb je een scherp mes nodig om de sushi rollen met gerookte paling te snijden zonder dat ze uit elkaar vallen.
Bereidingswijze sushi met gerookte paling
Stap 1: Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Let op, kook de rijst niet te lang! Nadat de rijst gekookt is, voeg je de rijstazijn en de zout toe en roer je dit door de rijst heen. Vervolgens zet je de rijst aan de kant zodat het kan afkoelen.
Stap 2: Dan pak je nu de komkommer en de gerookte palingfilet erbij. Deze snijd je in de lengte door in repen. Zorg ervoor dat de repen ongeveer net zo lang zijn als het matje waarin je de sushi gaat rollen.
Stap 3: Daarna is het tijd om de rollen te maken. We beginnen hiermee door het bamboematje te pakken en deze een beetje vochtig te maken. Vervolgens pak je er een nori vel bij en leg je deze op het matje. Daarna plaats je een kwart van de rijst op het vel en verspreid je dit eroverheen waarbij je aan beide uiteinden 2 cm ruimte overlaat. Nadat je de rijst hebt verspreid, doe je er wat wasabimayonaise overheen. Daarna leg je er een reep van de palingfilet op en daarna een reep komkommer. Dit herhaal je nog een keer zodat er 2 repen van beiden op liggen.
Stap 4: Rol dan nu de sushi rol strak op met het bamboematje. Maak hierbij de uiteinden, die je vrij had gelaten, nat met water zodat je rol dicht kunt plakken. Herhaal dit proces nog 3 keer om in totaal 4 rollen te maken.
Stap 5: Snijd dan nu de rollen in stukjes van de gewenste grootte en besprenkel de stukjes met wat sesamzaadjes. Schenk vervolgens de sojasaus in een bakje en dan is het klaar om te serveren. Eet smakelijk!
Heerlijk gezond gerecht!
Dit is echt een heerlijke frisse snack om te delen met vrienden. Perfect voor tijdens het warme weer om toch iets te eten. Daarnaast is het maken van deze sushi rollen met gerookte paling ook helemaal niet moeilijk. Dus wil jij eens je vrienden of familie verrassen met een heerlijke frisse snack? Schotel ze dan deze overheerlijke sushi rollen met gerookte palingfilet voor!