Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
Een heerlijk recept: Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade. Een luxe maaltijdsalade. Doordat de salade lauwwarm geserveerd wordt komen de smaken nog meer tot hun recht. Gevonden op de website van Vrouwonline:
- Benodigdheden:
- 150 g gerookte paling, in stukjes (hier te koop)
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1.5 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
- 2 tl vers tijmblaadje
- 3 el olijfolie
- 2 bosui, in dunne ringen
- 6 cherrytomaten, gehalveerd
- 150 g verse panklare spinazie
- Zout en peper
- Menugang: lunch
- Voorbereiding: 35 minuten
- Bereidingstijd: 5 minuten
- Aantal porties: 2
- Keuken: Hollands
- Seizoen: alle
Bereiding
-
Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast.
-
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 5 min. beetgaar.
-
Klop intussen in een kom de azijn met de mosterd, tijm, olijfolie en zout en peper naar smaak tot een dressing.
-
Giet de aardappelplakjes af en schep ze warm door de dressing. Schep ook de spinazie en de uiringetjes erdoor.
-
Schep de lauwwarme salade op twee borden en leg de plakjes gerookte paling en de tomaatjes erop.