Gegrilde zeebaars met citroen-venkel salade en kruidenvinaigrette
De warme zomerse dagen zijn weer aangebroken! Dit is de tijd voor lichte, verfrissende maaltijden die de smaakpapillen prikkelen zonder zwaar op de maag te liggen. Ons nieuwste recept, gegrilde zeebaars met citroen-venkel salade en kruidenvinaigrette, is de perfecte keuze voor die lange, zonovergoten avonden.
Ingredienten (voor 4 personen):
- - 4 zeebaarsfilets
- - 2 venkelknollen
- - 1 citroen
- - 100g rucola
- - 50g pijnboompitten
- - Olijfolie
- - Zout en peper
Voor de vinaigrette:
- - 60ml extra vierge olijfolie
- - 30ml witte wijnazijn
- - 1 sjalotje, fijngehakt
- - 1 el verse dille, fijngehakt
- - 1 el verse peterselie, fijngehakt
- - 1 tl honing
- - Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Begin met het voorbereiden van de vinaigrette. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Proef en pas eventueel aan met zout en peper en zet opzij. Bereid daarna de salade. Snijd de venkel in zeer dunne plakjes, rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Met de venkel, citroenrasp, 2el citroensap, rucola en de helft van de vinaigrette in een kom.
Voor het bereiden van de zeebaars is het van belang om de filets goed droog te deppen. Bestrijk daarna de vis licht met olijfolie en kruid met peper en zout. Verwarm ondertussen de grill of een grillpan op hoog vuur. Gril de filets gaar en knapperig, ongeveer 3-4 minuten per kant. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.
Serveer dan de zeebaars met de salade. Leg een zeebaarsfilet op elke salade en besprenkel met de resterende vinaigrette. Garneer als laatste met de geroosterde pijnboompitten en geniet!
Dit gerecht combineert de frisse smaken van citroen en venkel met de verfijnde smaak van zeebaars, perfect voor een zomerse maaltijd. De lichte vinaigrette en knapperige salade maken het gerecht verfrissend, terwijl de gegrilde vis voor een rijke smaak zorgt.
Bestel hier uw Zeebaarsfilet 500 gr.