Gebakken snoekbaarsfilet met mosterd-roomsaus
Dit recept is voor 4 personen en de bereiding duurt ongeveer 20 minuten.
Benodigdheden
- 4 snoekbaarsfilets
- 250 ml groentebouillon
- 100 ml melk
- 150 ml slagroom
- 2 el olie
- 2 el bloem
- 2 el mosterd
- Citroensap
- Zout en peper
Bereidingswijze
Snoekbaarsfilets
Haal de snoekbaarsfilets uit de verpakking en spoel ze even af met koud water. Dep ze daarna droog met keukenpapier. Strooi een snufje zout en peper over de filets en doe er naar smaak wat druppels citroensap overheen. Dit zet u even weg, zodat het goed kan intrekken.
Roomsaus
Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak dit gedurende 1 minuut aan en roer constant. Voeg tijdens het roeren ook de bouillon, melk en slagroom toe en breng dit aan de kook. Als laatst voegt u de mosterd toe en brengt u de saus met zout en peper op smaak. Om de saus wat dikker te maken moet u het even laten koken en af en toe roeren. Bak ondertussen de snoekbaarsfilets.
Bak de snoekbaarsfilets in een pan met olie. De filets hoeven maar 5 minuten per kant te bakken en staan dus zo op tafel!
Eet smakelijk!