Gebakken Sliptong met aardappelen en boontjes
Een heerlijk een typisch Nederlandse maaltijd via Visrecepten.nl! Lekkere gebakken sliptong met Nederlandse piepers en een boontje, welke Nederlander lust dat nou niet!? Gebakken Sliptong is een zeer geliefd gerecht, die in veel restaurants geserveerd wordt. Staat dit gerecht vanavond bij jou op het menu? Tong wordt ook wel de biefstuk van de zee genoemd.
Ingredienten
-
1 ui
-
1 courgette
-
4 el boter
-
200 g (diepvries) doperwten
-
sap van citroen
-
3 tot 4 el bloem
-
2 takjes verse munt
-
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verwarm 2 eetlepels boter in een pan en schep de ui, courgette en doperwten erdoor. Sprenkel er 1 eetlepel citroensap over en voeg zout en peper naar smaak toe. Smoor de groente afgedekt in 8 tot 10 minuten zachtjes gaar. Besprenkel de sliptongetjes met wat citroensap en strooi er zout en peper over. Wentel de vissen door de bloem. Verhit 2 eetlepels boter in een grote koekenpan en bak de sliptongetjes (in twee keer) in 4 tot 6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze halverwege. Pluk de muntblaadjes van de takjes en snijd ze in dunne reepjes. Schep de munt door de courgette. Schep de courgette met doperwtjes op vier borden en leg de sliptongetjes ernaast.
Serveer met gekookte aarddappels en je typische Nederlandse visgerecht is helemaal klaar! Eet u smakelijk!
Foto via Visrecepten.nl