Frisse salade met gerookte palingfilet
De bereidingstijd is ongeveer 25 minuten.
Dit recept is voor 2 personen als u het als maaltijdsalade eet, maar voor 4 personen als het een salade bij de barbecue is.
Benodigdheden
Pond gerookte paling
4 aardappels (middelgroot)
1 zakje veldsla
2 tomaten
Zure appel
2 el citroensap
Stronkje witlof
1/4 komkommer
2 eieren
2 bosui
Paprikapoeder
Zout
Dressing:
2 el hazelnootolie
4 el natuurazijn
1 el kappertjes
2 tenen knoflook
1 tl mosterd
Suiker
Bereidingswijze
Hak de kappertjes, pers de knoflook en snij de tomaat en komkommer in blokjes en bosui in ringen. Doe dit samen met de natuurazijn, mosterd en een beetje suiker in een kom. Voeg de hazelnootolie toe als de suiker groot en deels is opgelost.
Kook de aardappels in water met een snufje zout en laat ze uitstomen. Kook ook meteen het ei, zodat deze nog kan afkoelen voordat hij wordt gepeld en in partjes wordt gesneden.
Snij ondertussen de appel in blokjes en doe het in een schaaltje met water en het citroensap.
Fileer de paling (als dit lastig is, kan u ook gerookte palingfilet bestellen!)
Verdeel de veldsla over 2 borden en leg daar de aardappels op. Giet een eetlepel dressing hierover heen. Leg dan de tomatenblokjes, bosui, komkommer, appel, witlof en ei leuk neer en zorg dat alles een verdeeld is. Als laatst legt u de palingfilets over de salade heen. Verdeel nu rest van de dressing over de salade en garneer met paprikapoeder.
Eetsmakelijk!
Tip: als u de salade bij de barbecue eet, kunt u de palingfilet het beste in stukjes snijden.