Een vroeg lentegerecht: Beekridderspiesjes met rozemarijn!
Net als Paling is Beekridder een vette vissoort die rijk is aan vitamine D en omga 3-vetzuren. Omega 3-vetzuren verminderen de kans op hart- en vaatziekten, zorgen voor soepele gewrichten en een optimale hersenfunctie. Onze Beekridder is bovendien duurzaam gekweekt en dus vrij van antibiotica en andere chemische stoffen. Een écht gezond visje dus!
Hier een recept wat ons al een beetje naar de lente doet verlangen.
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 takjes verse rozemarijn
- citroenrasp
- sap van een halve citroen
- 3 el olijfolie
- zout
- peper
- 500 gr Verse Beekridderfilet
- 24 kers, of cherry tomaatjes
- satéstokjes
- Grillpan (maer een koekenpan volstaat ook)
Bereidingswijze
-Haal de blaadjes van de takjes rozemarijn af en hak ze fijn
-Meng de rozemarijn in een kommetje met de citroenrasp en het sap, de olijfolie en de zout en peper.
-Verwijder het vel van de Beekridderfilet met een fileermes. Snij de Beekridderfilet in blokjes van 3 bij 3 centimeter.
-Rijg de blokjes Beekridder en de cherrytomaatjes om en om aan de satéstokjes en kwast de spiesjes in met het rozemarijn-citroenmengsel.
-Verhit de grillpan en gril de spiesjes aan alle kanten in 4-6 minuten gaar.
-Serveer met aardappelpuree, of cous cous en een frisse salade met appel en walnoten.
Proeft u de lente al?
Bon á petit!