Ceviche van Snoekbaarsfilet
In deze video hieronder leert chef Rick Sassen hoe je snoekbaars ceviche maakt van de wilde snoekbaars van Dilvis die in het Alkmaardermeer wordt gevangen. Verras familie en vrienden door sterrengerechten zelf te maken. Hier zijn de stappen van het recept voor het bereiden van snoekbaars ceviche.
Bereiding
Verwijder de huid van de snoekbaars (of bestel gewoon snoekbaarsfilet zonder huid) en snijd de rug filet los van de buikfilet zoals op de video. Snijd de filet nu in plakjes van circa 0,5 cm.
- - Verwarm de zonnebloemolie tot 80 graden en voeg de vadouvan kruiden toe.
- - Laat 2 uur trekken op kamertemperatuur.
- - Zeef de olie zodat alle specerijen uit de olie zijn verwijderd.
- - Mix de kokosmelk met de sojasaus, vissaus, sushi azijn en limoensap en limoenschil. Voeg eventueel naar smaak wat zout toe.
- - Meng de olie en de kokos saus voorzichtig dat er een geschifte saus ontstaat met gele olie stipjes door de saus.
- - Snijd de bos ui en rode peper in dunne ringen.
- - Snijd de maïs los van de kolf en smeer er een dun laagje soja saus over.
- - Pluk de blaadjes koriander los van de stelen.
- - Hak de wasabi nootjes grof. Serveer het gerecht zoals op de video word gedemonstreerd.
Aan het eind van deze kookvideo heb je een Michelin waardig gerecht van ceviche van snoekbaars. Smaakvol NH biedt je eenvoudige recepten van topchefs aan. Chef-kok Rick Sassen is een veelbelovende jonge chef die jou de fijne kneepjes van het koken leert. Hij laat zien hoe je met streekproducten uit Noord-Holland de lekkerste gerechten thuis kunt bereiden. Deze video is gemaakt in samenwerking met Dilvis.