Blini met Gerookte Palingfilet of Gerookte Zalm
Sommige recepten moeten gewoon snel en makkelijk, maar natuurlijk wel lekker zijn. Een Blini met gerookte palingfilet is dat. Eenvoudige amuse, een klein hapje dat simpel te serveren is. Je kunt ervoor kiezen om de blini zelf te maken, maar als je geen tijd hebt, zijn deze ook kant en klaar beschikbaar.
Ingredienten:
- - Blinis
- - Gerookte Palingfilet (kan ook met zalm!)
- - Creme fraiche
- - Bieslook
- - Citroen
Bereidingswijze
Verwarm de blini volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven, maar je kan ze ook even kort opgewarmen in een pannetje. Pak de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Snijd de bieslook in hele fijne stukjes en roer deze door de creme fraiche. Doe ook een drupje citroen door de creme fraiche, let op niet te veel. Snijd de palingfilet en mooie stukjes en veeg aan de bovenkant een klein beetje van het vet van de palingfilet af. Hierdoor krijgen ze een mooie kleur. Niet te hard drukken, want er moet nog wel wat vet op de palingfilet blijven zitten, want daar zit veel smaak in! Doe dan de creme fraiche op de verwarmde blini en doe er palingfilet daar bovenop. Indien gewenst nog een snufje peper en je hebt binnen notime een makkelijk en vooral heel lekker en gezond snackje. Perfect voor tijdens Pasen. Dit recept is ook erg lekker met koud gerookte zalm! Of je maakt een combinatie van beide. Eet smakelijk!