Beekridder-Paling surprise
De barbecue is weer uit het vet en de hamburgers en satéstokjes liggen klaar. Nu nog een simpel visgerechtje voor bij deze overdaad aan vlees! Met dit gerecht zorgt u letterlijk voor een verrassing op tafel!
Benodigdheden voor 4 personen
- 1 komkommer
- 25g verse bieslook
- 100g gerookte palingfilet
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
- zout en vergemalen peper
- 2 eetlepels crème fraîche
- 200g gerookte beekridderfilet
- 1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
-Helft van de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakken schaven.
-Rest van komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit schrapen en in kleine stukjes snijden.
-Gerookte Beekridder fijn snijden en versnipperen.
-Bieslook heel fijn knippen.
-Palingfilets in dunne reepjes snijden.
-In kommetje citroensap, olijfolie, Italiaanse kruiden, helft van de tuinkers, zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
-In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1 1/2 eetlepel dressing en crème fraîche door elkaar scheppen.
-Op smaak brengen met zout en peper.
-Kopjes eerst bekleden met plasticfolie, daarna de plakjes komkommer er zo in drapperen dat de uiteinden over de rand van het kopje hangen en er onderop de delen elkaar overlappen en er een 'kommetje' ontstaat.
-Start met het palingmengsel en schep dit in de komkommer kommetjes. Licht aandrukken.
-Eindig met een laagje versnipperde Beekridder en druk deze goed aan (dit laagje zal, wanneer u de timbaaltjes uit de kopjes haalt als verrassingsbodem dienen).
-Komkommer stroken over de vulling dichtvouwen.
-Kopjes tot gebruik in koelkast zetten.
-Kopjes boven vier bordjes keren en timbaaltjes op bordjes laten glijden. Voorzichtig folie verwijderen.
-Rest van de tuinkers en de versnipperde gerookte beekridder rond de timbaaltjes verdelen.
-Rest van dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met stukje citroen.
Steek de BBQ maar aan en eetsmakelijk!