Amuse met gerookte palingfilet
Dit recept is eencoudig te maken ern zeker genoegn voor 6 amuses.
Ingrediënten
250 gram gerookte palingfilet
Halve komkommer
Balsamico/honing dressing
3 tomaten
1 bosui
3 zoet-zure augurken
Peper en zout
Olie
Mayonaise
Zwartsesamzaad als garnering
6 amuse glaasjes
Bereiding
Snij de palingfilets in kleine blokjes en leg het weer even in de koelkast. Was de komkommer en verwijder het zaad. Snij de komkommer dan in blokjes die ongeveer net zo groot zijn als de palingfiletblokjes. Doe ze daarna in een schaal en voeg de balsamico/honing dressing toe en roer dit goed door.
Halveer de tomaten en haal het vruchtvlees weg. Snij ook de tomaat in blokjes zo groot als de komkommer en palingfilet. Doe er een snufje zout en peper overheen. Snij dan de bosui in ringen en vermeng dit met wat olie in een schaaltje. Als laatst neemt u de drie augurken en snij het eerste en laatste stukje eraf. Maak van de augurken ook kleine blokjes.
Doe alles in een schaal en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de amuse glaasjes en om het af te werken doet u bovenop een toefje mayonaise en het sesamzaad.