20 minuten kerstrecept: Palingcocktail met Zeekraal
Met kerst wilt u natuurlijk feestelijk uitpakken; een traditioneel vier-gangen diner met wild en gevogelte, of een heerlijk koud buffet met kleine hapjes en salades. Maar wat u ook in de planning heeft, wij hebben voor u een heerlijk voorgerecht, of borrelhapje bedacht dat in ieder kerstdiner tot z’n recht komt en ook nog eens super snel klaar is!
Benodigdheden voor 4 personen
- 250 gram gerookte palingfilet
- 1 kleine stevige zure appel
- 10 sprietjes bieslook
- 10 takjes zeekraal (kan ook vervangen worden door bieslook)
- 1 sinaasappel
- 1-2 eetl. medium dry sherry of witte wijn
- 1 bekertje zure room
- zout
- versgemalen peper
- 8 blaadjes eikenbladsla of ijsbergsla
Bereidingswijze
Snijd de paling schuin in mooie dunne reepjes.
Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
Knip de bieslook in stukjes van ca. 1 cm.
Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 theelepel oranje schil af.
Pers de sinaasappel uit.
Roer in een kom de geraspte schil met 1 eetlepel sinaasappelsap, sherry en zure room tot een saus.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Schep in een andere kom de paling, appel, 1 eetlepel bieslook en 1 eetlepel saus door elkaar.
Verdeel de blaadjes sla over vier coupes of schaaltjes en schep de palingcocktail hierop.
Giet tenslotte de zure room erover en garneer met takjes zeekraal.
Lekker met geroosterd brood!
Alvast een fijne kerst!