Zeespaghetti
Ma t/m do voor 16.00 uur besteld = volgende dag tussen 17 en 22 uur geleverd. Lees hier meer over onze bezorging
Beschrijving
Zeespaghetti is een gezonde soort zeewier met een hoge gehalte aan vitaminen, mineralen en taninen. Zeespaghetti worden ook wel zeeboontjes genoemd -Himanthalia Elongata- is een bruin zeewier dat 4-6 meter lang kan worden. Het groeit bij een maximale diepte van 20 meter. Het wier hecht zich met behulp van een wortel aan een rots en is bij eb bereikbaar. Het groeit het hele jaar, maar voor culinair gebruik zijn de jonge scheuten het meest interessant omdat ze zachter zijn en een mildere smaak hebben.
Zeespaghetti bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals magnesium, ijzer maar vooral calcium waarvan het gehalte hoger is dan dat in melk. Jodium, onmisbaar in onze voeding, is in hogere concentraties aanwezig in zeespaghetti dan in graanproducten, groenten of rauwkost. Er zijn bepaalde bevolkingsgroepen die een verhoogd risico hebben op tekorten van jodium: vrouwen die zwanger of in de menopauze zijn, en bewoners die ver van de zee wonen.
Gebruik
Laat de zeespaghetti uitdruipen en spoel het om met water. Het kan koud worden gebruikt. Of doe de spaghetti in kokend water (met balsamico azijn) en laat het 2-3 minuten meekoken of fruit het in de koekenpan met boter of olie. De zeespaghetti past prima bij vlees-, vis-, ei- en roerbakgerechten, maar klein gesneden ook in salades, soepen, sauzen, stampotten, spaghetti enz...
De voedingsvezels in zeespaghetti bevorderen de spijsvertering en stoelgang. Vitamine C speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem, de huid, en onze botten/gebeente. De antioxidanten zoals vitamine C en caroteen (provitamine A) zijn belangrijk om cardiovasculaire risico’s te verminderen.
Ingredienten: 100% zeewier Zeespaghetti (Himanthalia Elongata)
Herkomst: Frankrijk
Gewicht: 160 gram