Kookboek Liever Lokaal
Ma t/m do voor 16.00 uur besteld = volgende dag tussen 17 en 22 uur geleverd. Lees hier meer over onze bezorging
Beschrijving
Elke dag een uniek recept
Weet wat je eet en ga op zoek naar het verhaal achter je eten. Dat is waar Liever Lokaal over gaat. De meeste kookboeken geven recepten voor producten die voorradig zijn in winkel, keuken- en koelkast. Maar is het niet logischer uit te gaan van producten die erom vragen vandaag opgegeten te worden? Van wat het land of de zee op dat moment te bieden hebben?
Je kunt tegenwoordig allerlei alerts op je telefoon krijgen – van hooikoorts tot filemeldingen – maar vreemd genoeg niet: ‘De asperges bij boer Harmsen zijn nu op hun lekkerst!’ Liever lokaal is het eerste boek dat het hele jaar door en elke dag opnieuw antwoord geeft op de vraag: wat is er nu beschikbaar uit de natuur of van het veld? Eten wat de nabije omgeving en het seizoen te bieden hebben, hoeft beslist niet duur te zijn. Het vraagt alleen om een andere benadering: de knop omzetten. Juist de sperziebonen uit Kenia zijn vaak duurder – om over de vervuilende food miles nog maar niet te spreken. Lokale producten zijn niet alleen duurzamer, ze zijn ook met meer aandacht geproduceerd, zorgen voor meer biodiversiteit, hebben meer terroir en meestal ook meer smaak!
‘Ik raad iedereen aan dit boek in de keuken bij de hand te houden en het regelmatig door te bladeren. De tips en trucs die erin staan, helpen ons beter te eten en – uiteindelijk – beter te leven in onze eigen omgeving.’
Carlo Petrini, voorzitter Slow Food Internationaal
Geschreven door Annette van Ruitenburg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn