Zaterdag 17 juni: Demonstratie ambachtelijk Paling Roken
Paling roken is een eeuwenoud ambacht. Naast dat het de vis langer houdbaar maakt, is het ook nog eens heel lekker! Wilt u weleens van dichtbij meemaken hoe vis precies gerookt wordt? Kom dan langs bij Dilvis in Akersloot. Op zaterdag 17 juni zet Dilvis namelijk haar deuren van de rokerij open, zodat u kunt zien hoe het proces van het ambachtelijk paling roken eraan toegaat.
Paling roken: een eeuwenoud ambacht
Tijdens de demonstratie ambachtelijk roken is er van 8 tot 14 uur te zien hoe de rookmeester van het familiebedrijf, dat sinds 1884 bestaat, op ambachtelijke wijze paling en andere vis verwerkt en rookt. Vragen staat vrij, dus kom kijken, leren en proeven! De toegang is gratis. En neem gelijk een vers gerookt Pondje Paling mee voor Vaderdag!
Wanneer? Zaterdag 17 juni 2023
Waar? Bij Dilvis op de Kerklaan 40 – 1921 BL Akersloot
Hoe laat? Van 08.00 tot 14.00 uur
Voor wie? Voor Jong & Oud
Alain Caron (TV kok) links op bezoek bij de rookmeester van Dilvis