Kroket van Gerookte Paling groot succes!
De familie Prinsen verkoopt sinds kort zelfgemaakte Gerookte Palingkroketten. De kroketten van Gerookte Paling en de kroketten van Gerookte Beekridder zijn een groot succes!
De familie Prinsen van de gelijknamige cafetaria aan het Weerdingerkanaal in Nieuw Weerdingen verkoopt sinds kort zelfgemaakte paling- en beekridderkroketten. De kroketten zijn een groot succes. ‘Ze hebben een waanzinnige smaak. De reacties van de klanten zijn laaiend enthousiast’, vertelt Rien Prinsen. Rien en zijn vrouw, die de snackbar al dertig jaar runnen, zijn gespecialiseerd in ambachtelijke snacks, zoals kroketten, hamburgers en bamischijven. ‘De laatste jaren hebben we al ruim vijftien soorten kroketten ontwikkeld op basis van een mengsel van roomboter, olie en zuivere meelsoorten, waaronder bloem van de molen en paneermeel dat vers wordt gebakken door onze bakker’, laat de ondernemer weten.
‘We gebruiken dus uitsluitend hoogwaardige producten, zonder toevoegingen die niet thuishoren in een eerlijk product.’ De snackbar verkocht op het gebied van vis al kroketten met zalm en Hollandse garnalen en sinds kort zijn de kroketten met gerookte paling en gerookte beekridder aan het assortiment toegevoegd. ‘Door toeval hoorde ik over de zuivere manier van werken van Palingshop.nl van Dilvis en over het Duurzaam Paling Fonds. Tussen mijn oren was de palingkroket al geboren, alleen moest het idee nog wel verder worden uitgewerkt’, zegt hij lachend.
‘Het resultaat was een waanzinnige, volle smaak. Pure umami. We hebben room, bieslook, wat sinaasappelsap en een klein beetje Maldon-zout toegevoegd en vervolgens hebben we de kroketten gepaneerd met het vers gebakken paneermeel. De reacties van onze klanten zijn echt waanzinnig!’
Ook de beekridderkroket is een groot succes. Deze IJslandse zoetwatervis wordt door steeds meer Nederlanders ontdekt. Beekridder lijkt enigszins op zalm, maar is iets kleiner, minder vet en fijner van smaak. De palingen van de Palingshop komen uit de ambach telijke rokerij van Dilvis, waar ze op eikenhout worden gerookt. De beekridder wordt ambachtelijk koud gerookt.
Bron: Fish Trend