Demonstratie Paling roken Zaterdag 15 juni
Ambachtelijk roken is een eeuwenoud proces om voedsel te conserveren. Naast dat het vis langer houdbaar maakt, is het ook nog eens lekker! Wilt u het ambacht van het vis roken van dichtbij meemaken? Op zaterdag 15 juni zet Dilvis uit Akersloot de deuren van de rokerij open, zodat u kunt zien hoe het proces van het ambacht paling roken eraan toegaat.
Ambachtelijk roken: een eeuwenoud beroep
Tijdens de demonstratie ambachtelijk roken is er van 9 tot 15 uur te zien hoe de rookmeester van het 135-jaar oude familiebedrijf op ambachtelijke wijze paling en andere vis verwerkt en rookt. Vragen staat vrij, dus komen meer te weten over het verwerken, drogen, roken en fileren van paling in Akersloot!
Waar? Bij Dilvis op de Kerklaan 40 – 1921 BL Akersloot
Wanneer? Zaterdag 15 juni 2019
Hoe laat? Van 09.00 tot 15.00 uur
Voor wie? Voor iedereen!
Alain Caron ( TV-chef ) met John ( de rookmeester van Dilvis - Palingshop.nl )